Štirica Mečev

Podoba prikazuje telo, ki počiva, medtem ko vidimo skozi okno v ozadju živahno dogajanje. Podoba nam kaže kako pomembno je, da se umaknemo od sveta kadar smo izmučeni od razmišljanja ter preprosto da »smo«. Meče povezujemo z miselnim oblikovanjem ter formulacijo. Občasno je potrebno pred miselno formulacijo opustiti predsodke ali kakršnakoli že oblikovana prepričanja, zato da lahko nove misli vstopijo v naš um. Gre za kabalistični princip »Solve et coagula« oz. »loči ter nato združi« -  za novo ali obnovljeno stanje uma je nato potrebno moliti ali meditirati.

Kako bi se najlažje zbrali pred stresnim dogodkom? Pred čem se umikate? Kakšne skrbi imate, ki bi jih morali postaviti na stran? Ali vam kdo svetuje, da opustite obstoječe navade zato da bi izboljšali zdravje ali pospešili zdravljenje? Imate skrbi zaradi slabega zdravja koga od bližnjih? Ali vam drugi onemogočajo pogled navznoter? Zakaj se bojite upočasniti tempo? Ali vas kdo preganja v upokojitev? Bi bilo morda za vas koristno da razmislite o obstoječih načrtih? Ali ste preveč introspektivni ker se izogibate odgovornostim? Ali se bojite, da vam bo kdo ali kaj zmotilo vašo umirjenost? Ali čakate, da vas nekdo reši? Ali ste v stiku s samim seboj?

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016