Karta Ljubimca

VI - LJUBIMCA

Karta Ljubimca (pripisuje se ji rimska številka VI) je sedma karta v Veliki Arkani. Norec se sčasoma sooči sam s svojo osebnostjo in si zaželi sebe videti še v drugih ljudeh. Zato se spusti v bolj intimna razmerja.

Norčevo Popotovanje:

Norec se na svojem popotovanju sooči z svojo željo po intimnejših odnosih. Na poti mu stojijo nove prepreke. Na prejšnjih točkah svoje poti se je osredotočal predvsem nase, sedaj pa si želi še globljih izkušenj z nasprotnim spolom. V središču karte je Sonce pred njim pa figura s krili, ki širi roke (Amor). Figure širi svojo moč nad osebama v spodnjem delu karte. Osebi predstavljata moškega in žensko, Adama in Evo v paradižu pred spoznanjem. Za žensko osebo je Drevo spoznanja Dobrega in Zla ovito s kačo. Za moškim je Drevo Življenja, na katerem je dvanajst sadežev, ki simbolizirajo čas (mesece). Med njima je gora, kar kaže da popolne združitve obeh polovic ni.

Pomen Karte Ljubimcev:

Karta Ljubimca kaže Ljubezen, ki je še brez oprijemljivih želja ali sle. Slutimo Pot resnice in življenja. Ženska postaja Žena (Eva), a ne v smislu zapeljevanja, ampak predstavlja Misterij večne ženskosti. Predstavlja tudi združitev dveh nasprotnih polov. Yinga in Yanga, a med obema poloma ostaja ločnica. Kaže tudi na usojenost takšnih povezav. Amor združuje nezdružljivo.

Če ste v obdobju Ljubimcev:

Privlačnost dveh nasprotnih polov. Ljubezen in iskanje lepote. Premostitev preprek, ki nam jih postavlja Življenje. Možnost novih sodelovanj in združitev nasprotij. V tem obdobju je tudi čas za združevanje, sklepanje kompromisov, popuščanje, spoštovanje razlik. Možna je tudi ločitev.

ključne besede:  partnerstvo, zveza, spolnost, privlačnost, harmonija

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016