Karta Luna

XVIII. LUNA

Karta Lune (pripisuje se ji rimska številka XVIII) je devetnajsta karta v Veliki Arkani. Kaj lahko uniči Norčevo popolnost?

Norčevo Popotovanje:

Svetloba Lune Norčeve oči ovije v kopreno, tako da se sam sebi zdi Enkratna osebnost, a obenem postane zelo ranljiv. Njegova podzavest ne zna ločiti pozitivnih in negativnih čustev. V svojem sanjarjenju ima Norec napačno predstavo o Resnici. Kot bi se gledal v skrivljenem ogledalu. Vendar je v tem času njegova domišljija zelo bujna in ustvarjalna, čeprav včasih ustvarja prav bizarne podobe. Na karti sta naslikana dva strašljiva Stolpa (lahko tudi nagrobnika). Dve divji zveri, pes in volk, zavijata v Luno. Iz vode prihaja Rak. Luna pošilja na zemljo hranljivo roso. Na Luni se mršči obraz, ki je izrazito nezadovoljen. Luna osvetljuje pol karte, druga polovica je v temi in skozi temo se vije pot v neznano.

Pomen Karte Lune:

Karta predstavlja nerazumevanje. Možnost prevare. Na svet gledamo skozi rožnata očala. Po drugi strani pa Luna izraža našo potrebo po čustvovanju. Materinskosti. Ženstvenosti. To velja tako za ženske kot za moške.

Če ste v obdobju Lune:

Predstavlja našo povišano intuicijo, krepi naše jasnovidne sposobnosti. Poudarja pomen Sanj. V tem času smo lahko žrtve prevare, naša domišljija je zelo bujna. Karta lahko kaže tudi probleme pri komunikaciji. Lahko, da nas ostali ne razumejo. Slepimo se, da smo drugačni kakor smo v resnici. Imamo nerealna pričakovanja, potujemo brez jasnega cilja. Luna prinaša obdobje neznanega, čas Teme, čas ko izbruhnejo na plan nezavedni strahovi.

ključne besede: prevara, zamera, sanjarjenje

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016