Karta Norec

0 - NOREC

Karta Norca (pripisuje se ji številka 0) je najbolj posebna karta v Veliki Arkani. Velika Arkana simbolizira življenjsko popotovanje in karta Norca je prva postojanka na tej poti.

Norčevo Popotovanje:

Simbol Norca predstavlja naš začetek oz. začetek našega življenja. Je norček samo zato, ker samo oseba s preprosto dušo in nedolžno vero v dobro začne pot, ki jo ovira tako veliko preprek in bolečin. Norec je kot novorojenček. Svež, odprt in spontan. Na slikah se ga pogosto predstavlja s široko odprtimi rokami in visoko dvignjeno glavo. Pripravljen se je soočiti s kakršnim koli problemom ki bi mu stopil na pot, a obenem ne opazi pečine na robu katere stoji. Ne zaveda se preprek, ki mu bodo stale naproti ko bo začel svojo življenjsko pot. Velikokrat je z njim narisana tudi žival, ki predstavlja Norčevo prvinsko naravo (pes ali mačka), pes ga lahko grize za noge. Norčev nagon mu torej poizkuša preprečiti začetek potovanja, saj se zaveda nevarnosti, ki prežijo nanj na tako dolgem potovanju. Na ramenih nosi culo, kjer ima vse svoje imetje. Na Norca sije rumeno sonce, ki je simbol nove poti in Norčeve preproste Modrosti.

Pomen Karte Norca:

Karta Norca pomeni priložnost za nove začetke. Občutek, da je potrebno brez premisleka skočiti v vodo, brez da bi preverili temparaturo. Norec nam sporoča, da naj nemudoma spremenimo svoje življenje in verjamemo v to kar nam šepeta Srce. Vesolje nas bo podpiralo. 

Če ste v obdobju Norca:

Ozrite se k svojim notranjim izvirom, dajte prosto pot svojim občutjem, bodite spontani, poslušajte glas svojega srca.

ključne besede:  otroška radovednost, spontanost, samozaupanje, vera, skok v neznano, pogum, optimizem

  

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016