Karta Stolp

 XVI - STOLP, KI SE RUŠI

Karta Stolpa (pripisuje se ji rimska številka XVI) je sedemnajsta karta v Veliki Arkani. Kako se Norec lahko znebi Hudiča?

Norčevo Popotovanje:

Zgoditi se mora sprememba in to spremembo predstavlja karta Stolpa. Norec je gradil svoj Ego brez, da bi upošteval prave okoliščine. Stolp izgleda kot trdnjava, ki ga varuje, a je v resnici njegov zapor. V krizi, božja strela, razbije zidove Stolpa. Ljudje padejo v smrt. Norec potrebuje močan pretres, da skozi bolečo izkušnjo spozna višjo resnico. Na karti vidimo stolp, ki se podira. Božji bliski treskajo iz nebes. Dve osebi padata v praznino, tako da ne vemo, če bosta pristali na mehkem ali ne. Na vrhu karte je krona, kar kaže, da so prebivalci stolpa bili ponosni vladarji svoje trdnjave.

Pomen Karte Stolpa:

Karta Stolpa nam kaže, da smo na svoj Ego gradili na napačnih temeljih. Ponosni smo na svoj intelekt, a se ne zavedamo, da je božja volja nad našo. Stolp nam tako prinaša nenadne spremembe, preobrate, ko se moramo zavedati, da je življenje še kaj drugega kot uspeh. Karta predstavlja hitre in nepričakovane spremembe. Če ne upoštevamo svojih notranjih občutkov in potrebe po spremembi se nam bo katastrofa zgodila brez, da bi jo aktivno iskali.

Če ste v obdobju Stolpa:

Predstavlja obdobje spremembe in rasti. Spremeniti moramo svoje navade, prenoviti moramo temelje na katerih smo zgrajeni. Lahko, da se nas naš notranji glas že dalj časa opozoarja na bližajočo katastrofo, pa se do sedaj tega nismo zavedali. Karta Stolpa je zelo močan glasnik, da je katastrofa neizbežna in da je samo na nas kako jo bomo prestali, ali s pristankom na mehkem, ali na trdem. 

ključne besede:  nenadna sprememba, življenski preobrat, katastrofa, rast

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016