Karta Svečenik

V - SVEČENIK / VELIKI DUHOVNIK

Karta Svečenika oz. Velikega Duhovnika ali Papeža (pripisuje se ji rimska številka V) je šesta karta v Veliki Arkani. Norec potuje v širni svet, kjer se sooči z novimi izzivi. 

Norčevo Popotovanje:

Norec na svojem potovanju sreča Velikega Svečenika, ki ga nauči pripadnosti skupini in temu kako se lahko uživa v konformizmu. Veliki Svečenik predstavlja duhovno moč in znanje. Tudi Veliki Svečenik ima oblastne simbole. Na glavi ima trojno krono in sedi med dvema stebroma. V rokah ima žezlo s trojnim križem. Z svojo desno roko blagoslavlja svoje učence (z ezoteričnim znakom). Pri nogah ima prekrižana ključa.

Pomen Karte Velikega Svečenika:

Karta predstavlja moč organizirane religije oz. vrednostnega sistema. Predstavlja tudi duhovnost ezoterike. Duhovno institucijo, ki obvladuje ta sistem. Veliki Svečenik v širšem smislu predstavlja rešitelja človeške rase. Predstavlja obdobje učenja. Spoznavanje novih duhovnih obzorij. Lahko pomeni srečanje duhovnega učitelja.

Če ste v obdobju Velikega Svečenika:

Kaže na ritual poroke, zaveze. Predstavlja tudi naše služenje višjim ciljem. Usmiljenje do šibkejših in dobroto, ki jo nudimo drugim. Predstavlja učenje v širšem smislu in našo skupno odgovornost za osebno rast. Lahko nadaljujemo šolanje. Začutimo potrebo po premikih v osebni rasti. V naše življenje vzstopi oseba, ki nas usmerja na naši življenski poti.

ključne besede:  učitelj, duhovnost, duhovne vrednote, religija, učitelj, izobraževanje

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016