Karta Velika Svečenica

II - VELIKA SVEČENICA

Karta Velike Svečenica (pripisuje se ji rimska številka II) je tretja karta v Veliki Arkani. Je diametralno nasprotje prejšnje karte Čarovnika.

Norčevo Popotovanje:

Simbol Velike Svečnice predstavlja našo žensko plat. Obvladuje našo idejno polovico in naše zavedanje samega sebe. S svojo skrivnostnostjo nam prikriva resnico o začetku življenja in o nas samih. Opominja nas, da moramo spoštovati pravila življenja. Na kartah je ponavadi upodobljena ženska, ki sedi na tronu. Oblečena je v modro svečeniško haljo. V rokah ima delno zakrito toro (kodeks pravil). Na levi in desni strani sta dva stebra, bele in črne barve, kar simbolizira njeno dualnost. Za njo je tančica iz templja Kralja Salomona na kateri so izvezena granatna jabolka in palmovi listi. V ozadju se vidi nekakšna površina vode (verjetno morje).

Pomen Karte Velike Svečenice:

Velika Svečenica je nasprotje Čarovniku in naj bi bila načeloma povezana z negativnostjo, predvsem v smislu pasivnosti.  Karta predstavlja drugi pol Čarovnika. Predstavlja učenje v širšem pomenu. Pridobivanje kakršnegakoli znanje. Višja modrost. Uravnoteženje situacije. Predstavlja ženski pogled na svet. Če povežemo intuicijo in modrost lahko bolj modro presojamo.

Če ste v obdobju Velike Svečenice:

Če se nam pokaže karta Velike Svečenice, smo primorani naše probleme reševati intuitivno. Razmisliti o vzrokih in posledicah naših dejanj. Potrebno se je izogniti uporabi pretirane sile in akcije in delovati premišljeno. Čas lahko izkoristimo za izobraževanje in samorefleksijo.

ključne besede:  skrivnostnost, intuicija, ženstvenost, pasivnost, moč lune, jasnovidnost

 

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016