Karta Zmernost

XIV - Zmernost

Karta Zmernosti (pripisuje se ji rimska številka XIV) je petnajsta karta v Veliki Arkani. Že od karte Puščavnika dalje Norec čustveno niha in v karti Zmernosti, odkrije svojo sredinskost, pravo držo.

Norčevo Popotovanje:

Na svoji poti je doživel vse ekstreme in na koncu ugotovil, da je srednja pot - Zmernost najboljša. Nagrajen je z zdravjem in dobrim počutjem. Zna ceniti harmonijo novega življenja. Na karti je oseba, ki pretaka vodo iz ene čaše v drugo. Lahko je tudi raztopina vode in vina. Oseba je nespolen Angel s krili, ki z eno nogo stoji v vodi, z drugo pa na kopnem. To kaže na združevanje nasprotij. V ozadju rumeno, močno sonce simbolizira nov dan in nov začetek.

Pomen Karte Zmernosti:

Karta je med Arkanom Smrti in Arkanom Hudiča. Simbolizira očiščevanje duše. Je karta ravnotežja, preoblikovanja. Voda simbolizira energijo. Predstavlja tudi zdravitelja, ki zdravi tako telo, kot um in dušo. Karta nam tudi sporoča, da moramo vsa dejanja poprej dobro premisliti, prepričati se moramo o globini vode, preden skočimo noter. Je tudi karta miru, upanja in optimizma, sporoča nam, da moramo zaupati v svojo notranjo moč. Moč duše. 

Če ste v obdobju Zmernosti:

V tem obdobju je zelo pomembno, da obdržimo nadzor nad našimi čustvi. Premisliti moramo vsa svoja dejanja in ne smemo reagirati prenagljeno. Je obdobje miru in upanja na boljšo prihodnost. Verjetno ravno prihajamo iz zelo neprijetne situacije in v tem obdobju moramo najti čas zase, da se v miru pozdravimo, tako telo kot dušo.

ključne besede:  zdravje, ravnovesje, mir

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016