Bik

(20. April - 20. Maj)

02 bik

Bik je drugo znamenja Zodiaka. Njihova najboljša lastnost je, da se je na njih vedno moč zanesti. Biki so ponavadi tisti, ki vztrajajo še dolgo potem, ko so ostali že na toplem doma in pijejo čaj. Ker nam v življenju vztrajnost ponavadi pride zelo prav, so Biki ponavadi v življenju zelo uspešni. 

Bik je Fiksno znamenje in tako ne mara nenadnih sprememb, oziroma kakršnihkoli sprememb v svojem točno načrtovanem življenju. Če jim nekdo pokaže drugačno pot, jih to zelo vznemiri in vedno bodo raje šli po preverjeni poti, kot pa si utirali pot skozi neznano podrastje.

Drugače se znajo Bikci hitro razjeziti. Če razjezite Bika vam bo to redko pokazal, večinoma bo v sebi kuhal zamere, ki lahko trajajo dolgo časa. Bik se nikoli ne bo želel skregati z vami, ampak če ga boste izzivali, se zna zgoditi, da boste na koncu plačali ceno. 

Po drugi strani, če Bika pustite na miru, bo v večini primerov vzor čudovito nežne in velikodušne osebe. Biku vlada Venera, planet Ljubezni in Lepote, tako da rad ustvarja in se dobro počuti obkrožen z lepoto. Bikci so ponavadi izjemno elegantni in imajo izredno pretanjen čut za umetnost in umetnine. 

Biki so eno od dveh znamenj (drugo je Rak), ki sta rojeni pod srečno finančno zvezdo, tako da so pogosto uspešni finančniki, ali pa jim gre finančno samo zelo dobro. Večinoma uživajo v samem posedovanju stvari in denarja in te jih tudi osrečujejo. Včasih bolj, kot kaj drugega, nematerialnega.

Drugim se dostikrat zdi Bikčeva romantična narava izredno posrečena, sploh ker so večinoma zelo prizemljeni in nenaporni. Stabilnost Zemlje (Bik je Zemeljsko znamenje) v kombinaciji z vplivom romantične Venere, ustvari močno in zanesljivo osebo, ki razume vse lepote in darila življenja. 

Bikci vedno znova iščejo stabilnost in trdnost, tako v njihovem zasebnem življenju, kot v službi ali prijateljevanjih. Najbolj srečni so doma, kjer lahko preštevajo svoje denarce, ali pa občudujejo najnovejšo sliko ali pa se izgubljajo v najnovejšem glasbenem ploščku. 

Od Bika lahko le redko pričakujete drago darilo. Kljub njihovi nežni in romantični naravi, globoko verjamejo, da si je vsako stvar treba prislužiti z lastnimi rokami. Tako, da vam bodo prej celo noč pisali pismo, ki ga bodo na koncu sežgali, kot pa kupili diamante. Zelo težko izražajo čustva in zasebnost jim ogromno pomeni.

Biki so naporni partnerji. Svoja čustva večinoma skrivajo in težko jim je dopovedati karkoli novega. Njihova skopost je prav legendarna in včasih zna biti izredno neprijetna. Pod na videz mirno gladino, velikokrat skrivajo ljubosumje in sumničavost, tako da nikoli ne boste prepričani, kaj vaš Bikec zares misli. Težko ga je tudi prepričati, da doma ni vedno najlepše in že to, da gre Bik nekam iz ne-poslovnih razlogov je razlog za manjše slavje.

Sicer znajo Biki skrivati pod površjem energično in zanimivo osebnost, a žal jo izkoristijo samo kadar jim to odgovarja in malo verjetno je, da jih boste aktivirali kadar boste hoteli. Potrebno jih je prepričati, da so se nekaj sami spomnili. Biki so čudoviti gostitelji. Pod vplivom Venere, se v družbi prijateljev prav razživijo in ni jim lepšega, kot razkazati vse svoje imetje in pogostiti svoje prijatelje z ekstravagantnimi dobrotami. 

Na Bikce se tako lahko vedno zanesemo, kombinacija čustvene Venere in močne Zemlje ustvari čudovit kontrast, tako da v vsakem praktičnem in uspešnem Biku počiva romantik, ki si želi na plano.

Lastnosti

 • Tip: Ženski
 • Element: Zemlja
 • Modus: Fiksno znamenje
 • Planet: Venera
 • Simbol: Bik
 • Najboljša lastnost: Samozadostnost
 • Nasprotje: Škorpijon
 • Najpomembnejši del telesa: Vrat
 • Barva: Svetlomodra
 • Kovina: Baker
 • Kamen: Smaragd
 • Srečni dan: Petek
 • Srečne številke: 6 in 4

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016