Karta Zvezda

XVII - ZVEZDA

Karta Zvezde (pripisuje se ji rimska številka XVII) je osemnajsta karta v Veliki Arkani. Norca objama božanska mirnost, ko se sooči s karto Zvezde.

Norčevo Popotovanje:

Blagoslovljen je z zaupanjem, kar nadomesti ponižanje, ki mu ga je naprtil Hudič. Svojo ustvarjalnost bi rad delil z drugimi. Njegovo srce je odprto. Karta predstavlja čudovito spokojnost po nevihti, magičen trenutek prave sprostitve. Na karti Naga ženska kleči ob vodi. Eno nogo ima v vodi eno na kopnem. V rokah nosi dva vrča, iz enega izliva vodo na zemljo, iz drugega nazaj v vodo. V ozadju vidimo gričevje, na desni pa drevo na katerem počiva ptička. Na karto sveti žareča zvezda (mogoče Severnica). Okoli nje so razporejene žareče zvezdice, simboli upanja in lepote.

Pomen Karte Zvezde:

Karta predstavlja upanje in nesmrtnost. Oseba na karti je posrednik med nebesi in zemljo. Karta prinaša srečo, obilnost in uravnovešenost. Zvezde na karti kažejo čisto in mirno energijo, predstavljajo našo notranjo moč in pravo zadovoljstvo, ki nam jo nudijo preproste stvari v življenju. Simbolizira, da nam preproste stvari velikokrat prinašajo največ osebnega zadovoljstva. Kaže tudi na enost telesa in duha, simbiozo obeh naših polovic. Je izredno pozitivna karta.

Če ste v obdobju Zvezde:

Zvezda je karta obnove, novih ustvarjalnih zamisli. V tem obdobju se nam bodo uresničile vse najgloblje želje. To je izjemno pozitiven čas za nas, čas ko lahko izkoristimo vse projekte, ki smo jih tako dolgo odlašali. V tem obdobju sta obe naši polovici, fizična in duhovna, popolnoma usklajeni, tako da nas krasi izjemna pozitivnost in odprtost do vseh novih izzivov. 

ključne besede:  sanje, želje, upanje, obilje

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016