Karta Moč

VIII - MOČ

Karta Moč (pripisuje se ji rimska številka VIII) je deveta karta v Veliki Arkani. Norec se na svoji življenski poti sooči z novimi izzivi, zato potrebuje Moč, da jih premaga.

Norčevo Popotovanje:

Norcu se rušijo iluzije. Večkrat tudi trpi. Sreča se s karto Moči, ki ga prisili, da pokaže svoj pogum in odločnost, da bo nadaljeval potovanje. Mora biti potrpežljiv, toleranten do drugih in do sebe. Da bo lahko upravljal s Kočijo, bo potreboval tudi nežnost in ne samo surovost, tako da se mora naučiti kako ravnati s temi surovejšemi čustvi. Na karti vidimo nežno žensko, ki drži levu skupaj čeljust in ga hrani iz roke. Nad njeno glavo lebdi znak za neskončnost, ki je okrašen z rožami.

Pomen Karte Moči:

Lev predstavlja naše nagone. Karta nam kaže nas odnos do bolečine in nevarnosti. Obojega se ne smemo izogibati, ne smemu pa ju tudi izzivati. Potrebujemo nadzor nad živalskim delom našega uma. Obvladovati moramo svoje nagone. Če primerjamo Bitko na Kočiji z Močjo, Kočija predstavlja zunanjo moč, karta Moč pa našo notranjo bitko za prevlado. Naši nameni morajo biti čisti, ker drugače se naša notranja moč ne bo pravilno razvila.

Če ste v obdobju Moči:

Ste na višku moči in ustvarjalnosti. Zdi se nam, kot da Ljubezen lahko premaga vse. Imamo zelo močno intuicijo. Harmonija, moč ženske energije. V tem času trdno zaupamo v svoje sposobnosti. Razvijamo svoje notranje bistvo. Obvladovanje samega sebe.

ključne besede:  ljubezen, nežnost, empatija, zaupanje, moč ženske energije

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016