Karta Hudič

XV - HUDIČ

Karta Hudiča (pripisuje se ji rimska številka XV) je šestnajsta karta v Veliki Arkani. Norec je našel svoje zdravje in duševni mir. Kaj bi še potreboval?

Norčevo Popotovanje:

Pogumen Norec  potuje v najglobje odtenke svoje notranjosti in se tam sreča s Hudičem. Hudič ni neka prvinska zloba izven nas, ampak temna sila, ki je v naši notranjosti. Karta Hudiča predstavlja materialno, ki nas omejuje, da živimo le v omejenem krogu izkušenj. Zaradi materialnih skušnjav se ne zavedamo lepot življenja. Na karti je upodobljen par demonov (ženska in moški), ki sta prikljenjana na hudičev oltar. Hudič čepi na prestolu. Eno roko ima dvignjeno v drugi roki pa drži plamenico obrnjeno proti tlem. Hudič izgleda kot satir, mešanica človeških in živalskih lastnosti. Na glavi ima rogove in na čelo ima narobe obrnjen pentagram.

Pomen Karte Hudiča:

Karta Hudiča lahko predstavlja temno stran Maga. Temnega čarovnika. Predstavlja odvisnost od materialnega. Kaže na pretiravanje in hlastanje za zemeljskimi užitki, ki lahko vodijo v različne oblike odvisnosti in obsesije. Predstavlja tudi skušnjavo, lahko tudi prevaro oziroma varanje. Obsedajo nas notranji demoni. Karta pomeni tudi negativni del strasti. Hudič predstavlja nelagodnost v nas, kot da nismo sami odgovorni za svoja dejanja, ampak da nas nekdo vodi v skušnjavo.

Če ste v obdobju Hudiča:

Kaže na izgubo moči. Lahko nas kontrolirajo drugi. Obsesija z materialnim. Ljubosumje, posesivnost in v najhujši obliki tudi zlorabo. Karta Hudiča nas svari, da se bodo trenutne stvari močno zapletle. Takrat ne podpisujmo pogodb, ne zapletajmo se v različne afere (čustvene) ali v nove nepreverjene posle.

ključne besede:  pogodba (z hudičem), pretiravanje, skušnjava, temno srce, spopad sam z seboj

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016