Karta Obešenec

XII - OBEŠENEC

Karta Obešenca (pripisuje se ji rimska številka XII) je trinajsta karta v Veliki Arkani. Ko se Norec sreča s karto Obešanca izgleda izgubljen in premagan.

Norčevo Popotovanje:

Zaradi okoliščin je Norec izgubil bitko in potrebuje pomoč pri uresničevanju svoje vizije. Norec mora spoznati pomen teh izkušenj in se odločiti, da jih spusti iz rok. Takrat doživi neverjetno srečo, ker ga spone preteklih izkušenj ne zavirajo več. Svet je obrnjen na glavo in Norec je ujet v brezčasnem trenutku. Izgleda kot da je žrtev, vendar se zdi njegov položaj umirjen in poduhovljen, na obrazu ne vidimo bolečine. Na karti Človek visi na lesenem drogu. Ni nam jasno ali na karti človek visi, ali je svet obrnjen narobe. Drog je dejansko živo drevo iz katerega rastejo listi, kar je simbol tega, da življenje vedno premaga Smrt. Obraz norca v tem položaju je spokojen, miren in ne trpi.

Pomen Karte Obešenca:

Pomen karte je v svetosti žrtvovanja, ki preko Smrti pripelje do vstajenja in doda življenju višjo vrednost. Primer so nune, menihi, medicinske sestre, zdravniki. Karta kaže na to da je potrebno biti potrpežljiv. Sporoča, da je pomembno plavati s tokom in se ne ozirati na stvari, ki so drugotnega pomena. Tudi če nekaj izgleda brezupno, se lahko vse skupaj obrne na glavo in spoznamo, da situacija nikoli ni bila tako črna kot je izgledalo.

Če ste v obdobju Obešenca:

V tem obdobju je potrebno opustiti slabe navade, nenaravno vedenje. Pustiti času čas. Svet je lahko obrnjen narobe, tako da se mi žrtvujemo za napake sveta. Opustiti okostenela stališča in se ne pustiti omejevati drugim.

ključne besede:  potrpežljivost, popuščanje, spokojnost, žrtvovanje

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016