Karta Puščavnik

IX - PUŠČAVNIK

Karta Puščavnik (pripisuje se ji rimska številka IX) je deseta karta v Veliki Arkani. Norec se na tej točki vpraša Zakaj?

Norčevo Popotovanje:

Sprašuje se Kakšen smisel ima življenje? Ali samo trpimo in na koncu umremo? Najti odgovore na ta vprašanja ni tako preprosto, tako da se umakne v samoto. Stran od hrupne družbe. Lahko poišče duhovnega učitelja, ki mu pomaga in ga usmeri na pravo pot. Na karti je naslikan starec v puščavi. V eni roki nosi palico, v drugi svetilko. Okolica je temna, puščavo obkrožajo gore.

Pomen Karte Puščavnika:

Puščavnik je modrec, ki je spoznal vse življenske resnice. Pomaga nam priti do točke, ko lahko spoznamo kaj je prav in kaj ni. Luč, ki jo nosi v roki je simbol upanja. Luč na koncu temnega tunela. Puščavnik predstavlja potrebo po čiščenju starih čustev, preden se pojavijo nova. Pomeni lahko tudi umik v samoto in meditacijo.

Če ste v obdobju Puščavnika:

 V temu obdobju se lahko umaknemo v samoto. Čutimo potrebo po osami. Meditacij. Po vrnitvi iz osame delimo svoje izkušnje z drugimi. Lahko, da tudi iščemo modrost in resnico. Lahko pa se nam zgodi, da se nam v tem obdobju zgodi kaj, kar nas potisne v prisilno izolacijo. Mogoče zdravstvene težave, ki nas priklenejo na posteljo. Vsekakor nam obdobje Puščavnika prinaša čas, kjer se lahko znova odkrijemo.

ključne besede: osama, meditacija, refleksija, grajenje notranjosti   

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016