Oven

(21. Marec - 19. April)

01 oven

Oven je prvo znamenje Zodiaka, predstavlja predvsem nove začetke in hitre spremembe. Ljudje rojeni v znamenju Ovna so pogosto avanturistični in zanimivi. Ljudje s Soncem v Ovnu se pogosto odločajo spontano in brez poprejšnjega razmisleka. Novi projekti jih neskončno veselijo in praktično ni stvari, ki je do sedaj še niso preizkusili. 

Prvi vtis, ki ga človek v znamenju Ovna pusti na ljudeh je, da so spoznali najbolj zanimivo in zgovorno osebo, kar so jih kdaj videli. Včasih je težko sploh spraviti besedo mimo zgovornega Ovna, ki bi rad takoj delil s teboj vse mogoče informacije. Ovni so ponavadi radi v središču dogajanja in  ker ne marajo, da jih kdorkoli prekosi, so radi proaktivni in se postavijo v položaj vodje. Drugače Ovni radi pomagajo svojim bližnjim in bodo naredili vse za svoje prijatelje. Pomagajo tako materialno kot z dobronamernim nasvetom. Ovni tudi niso skopuški in bodo brez težav plačali zapitek ali pa prinesli ekstravagantno darilo na preprost obisk.

Ovni uživajo pri hoji po robu in težko je najti dovolj nevarno stvar, da se jim bo zdela zanimiva. Vsemu se sprva posvetijo s sto odstotki. Tveganje jih poživi in jim daje energijo za vsakdanje življenje. Lahko se pojavi problem, ker Oven hitro izgubi zanimanje in ko se mu na pot postavi nov projekt bodo starega brez kakršnihkoli dilem opustili in se posvetili novemu. Stari projekt pa lahko dokonča kdo drug. 

Tudi Ovni so nagnjeni k nenadnim napadom melanholije, a večinoma ti ne trajajo predolgo. Njihov neomajen optimizem jih požene novim zmagam naproti. Največji problem se pojavi, če kdo užali občutljivega Ovna. Tudi najmanjšo žalitev (lahko tudi imaginarno) bodo vzeli zares in iz muhe ustvarili slona, ki nikoli ne pozablja.Ovni zasluženo slovijo kot polovičarji. Ker imajo zelo malo potrpljenja, se hitro zgodi, da bodo opustili povsem dobro zastavljen projekt ali pa razmerje. Ker imajo v ‘paci’ vedno kakšen stranski cilj, jih nikoli preveč ne vznemiri, da zopet niso nič dokončali.

Veliko jim pomeni samostojnost. Ovnu je zelo težko ukazovati in velikokrat se zgodi, da bo rinil v konflikte z nadrejenimi osebami. Redko kdo se lahko bori z Ovnom, tako da so večinoma sami sebi najhujši sovražniki, saj ne bodo izbirali svojih bitk, ampak bodo vsako, pa naj bo še tako majhna, vzeli za biti ali ne biti.

Eden od problemov Ovnov je njihova egocentričnost. Zelo se morajo potruditi, da se poistovetijo z drugimi ljudmi in včasih so zaradi tega pretirano razvajeni, ker jim težko razložiš, zakaj si oni ne zaslužijo vsega.Čeprav so načeloma pošteni in odkritosrčni, bodo brez problema lagali, če se jim zdi, da s tem nihče ne bo prizadet. Sicer pa niso preveč dobri lažnivci in precej lahko jih je spregledati. Čeprav jim manjka takta in niso najboljši diplomati, večinoma ne mislijo slabo. V tem oziru so podobni Strelcem, oboji se težko zadržijo, da ne bi bleknili prve stvari, ki jim pade na pamet.

Finančno jim večinoma ne gre slabo. Problem se pojavi le, ko želijo denar zadržati, ker se zdi, da jim vsak kovanec kar spolzi iz rok. Radi živijo ekstravagantno življenje in so obkroženi z lepimi stvarmi. Računi se jim hitro naberejo in prihranki začnejo kopneti. Ker so neradi denar dolžni, ponavadi najdejo način, da odplačajo dolgove.

Do prijateljev so velikodušni, a radi imajo, da se jim nato večkrat pove kako so oni res najboljši prijatelji vseh časov. Pri odnosih jim pomaga njihova dobrodušnost in kreativnost. Škodi pa jim napuh in razborita osebnost. Prijatelji in partnerji imajo velikokrat probleme slediti hitrim Ovnom.

 Lastnosti znamenja

 • Tip: Moški
 • Element: Ogenj
 • Modus: Kardinalno znamenje
 • Planet: Mars
 • Simbol: Oven
 • Najboljša lastnost: Pogum
 • Nasprotje: Tehtnica
 • Najpomembnejši del telesa: Glava
 • Barva: Rdeča
 • Kovina: Železo
 • Kamen: Diamant
 • Srečni dan: Torek
 • Srečne številke: 1 in 9

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016