Karta Cesarica

III - CESARICA

Karta Cesarice (pripisuje se ji rimska številka III) je četra karta v Veliki Arkani. Predstavlja Norca, kot dojenčka, ki je pod Cesaričino zaščito.

Norčevo Popotovanje:

Cesarica predstavlja toplo žensko ljubezen. Pod njeno zaščito se Norčeva duša ne more dovolj naužiti vseh lepot, ki jih ponuja svet, v katerega je pravkar stopil. Naravno je, da se veseli ob materi zemlji, ki ga brezpogojno podpira. Cesarica predstavlja Animo (po Jungu) oziroma Yin Energijo po vzhodnjaških filozofijah. Pri cesarici sta Duh in Srce v sorazmerju in ravnotežju. Cesarica v modernih interpretacijah predstavlja vzporednico boginji Demetri, ki uravnava cikluse narave. Sedi na prestolu sredi žitnega polja. Na glavi ima krono iz dvanajstih zvezd, ki predstavljajo njen nadzor nad letnimi časi. Oblastni simboli (prestol, krona, žezlo) so simbol njene dominance nad naravo.

Pomen Karte Cesarica:

Cesarica je ustvarjalka, včasih se prikazuje kot nosečnica. Predstavlja Idejo preden je ustvarjena. Konkretno predstavlja nove posle, nove ljubezni, nosečnost. Ta zaščita ima lahko drugo plat. Lahko kaže na preveliko posesivnost, ko želi zaradi svoje dominance preprečiti odhod mladega bitja v Svet.

Če ste v obdobju Cesarice:

Če se nam pokaže karta Cesarice potrebujemo stik s svojo čustvenostjo. Oblikuje se nam ideja o novih začetkih. Rastemo in se razvijamo v poslovnem smislu. Želimo sodelovati z drugimi na miren in konstruktiven način. Vključeni smo v dogajanje v Naravi, živimo v skladu s samim seboj.

ključne besede:  obilje, harmonija, plodnost, senzualnost, nosečnost, produktivnost, stabilnost

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016