Karta Smrt

XIII - SMRT (PREOBRAZBA)

Karta Smrti (pripisuje se ji rimska številka XIII) je štirinajsta karta v Veliki Arkani. Ko se Norec sreča s karto Smrti je prislijen opustiti slabe navade in slaba dejanja.

Norčevo Popotovanje:

Ravno tako mora opustiti ostale slabe vzorce obnašanja, ki si jih je pridobil v preteklosti. Tako se omogoči nastanek nove Norčeve osebnosti na pogorišču stare. Te preobrazbe so lahko težke, ampak omogočijo pot v nov način življenja. Smrt je predstavljena kot okostnjak na konju. V rokah drži prapor na katerega je izvezena Mistična vrtnica, simbol življenja in ponovnega rojstva. Okoli Smrti so umirajoči ljudje. Na sliki so Škof, Kralj in tudi normalni ljudje. Škof stoji pred Smrtjo in do konca obdrži vero v Božji načrt vstajenja. Na karti je tudi devica, ki objokuje Kraljevo smrt. Predstavlja veliko žalost in bolečino, ki pride z smrtjo. V ozadju karte je Sonce, ki obenem vzhaja in zahaja. Kaže na nove začetke.

Pomen Karte Smrti:

Če se nam pokaže karta Smrti, to ponavadi pomeni, da se dokončno končuje staro obdobje in se začenja novo. Kaže, da se bodo kmalu začeli veliko boljši in bolj produktivni časi. Spremembe so velikokrat težke in boleče zato, ker zapuščamo obdobje, ki ga zelo dobro poznamo in ga menjamo za nekaj povsem novega in neznanega. Karta Smrti tako redko pomeni dejansko fizično smrt, ampak predvsem 'smrt' nekega časovnega obdobja in začetek povsem novega.

Če ste v obdobju Smrti:

Če se znajdemo sredi obdobja Smrti, se moramo pripraviti na zelo težavno obdobje. Lahko je povezano z službo ali pa velikimi spremembami v zasebnem življenju (konec dolgoletnega partnerstva, zamenjava službe, odhod otrok). Čeprav karta smrti ni v svojem bistvu slaba karta in kaže, da se po dežju vedno posije sonce, se je potrebno pripraviti, da bomo nekaj časa imeli težave znova vzpostaviti prejšnje ravnovesje. Na srečo pa nas po koncu težavne spremembe čaka veliko lepše in srečnejše obdobje.

ključne besede:  nov začetek, konec, sprememba, težave, preobrazba

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016