As Mečev

Vidimo lahko meč, simbol razparanja, odstranitve in formacije pa tudi element zraka. Govori nam o analitičnem mišljenju in načrtovanju. Na koncu rezila ima postavljeno krono moči, držijo pa ga roke, ki prihajajo iz oblakov. Meč oblikuje ideje in zamišljanja, ki prihajajo iz višav v naše miselne vzorce ali matrice, po katerih se potem oblikujejo fizične oblike.

Dvojka Mečev

Vidimo lahko sedečo žensko z zavezanimi očmi, v rokah pa balansira dva meča. Vidimo, da je s hrbtom obrnjena proti morju. Lahko si razlagamo, da je na razpotju. Ali naj sledi poti sveta ali poti duha? Ali je možno, da sledi obema? Notranje razčlenjevanje in načrtovanje so predpogoj za zunanje ukrepe. Da bi ravnala modro, mora obrniti hrbet pretiranemu čustvovanju in drugim motnjam zato da bi lahko našla ravnovesje. Karto lahko dojemamo kot opomin o (hermetičnem) principu brezčasne modrosti, ki pravi: »Ravnovesje je osnova za Veliko Delo.«

Trojka Mečev

Trije meči prebadajo srce, iz oblakov nad njim pa padajo dežne kaplje. Vemo, da sta bolečina in trpljenje del življenja. Olajšanje, ki ga predstavljajo dežne kaplje, je rezultat žalovanja in jokanja. Da lahko pridemo do olajšanja moramo tudi ugotoviti kaj je vzrok naše žalosti - meči obrnjeni navzdol nakazujejo potrebo po samorefleksiji. Srce nam tudi kaže, da lahko olajšanje nastopi ko ugotovimo zakaj smo tako navezani na doseganje ali zakaj se upiramo početju.

Štirica Mečev

Podoba prikazuje telo, ki počiva, medtem ko vidimo skozi okno v ozadju živahno dogajanje. Podoba nam kaže kako pomembno je, da se umaknemo od sveta kadar smo izmučeni od razmišljanja ter preprosto da »smo«. Meče povezujemo z miselnim oblikovanjem ter formulacijo. Občasno je potrebno pred miselno formulacijo opustiti predsodke ali kakršnakoli že oblikovana prepričanja, zato da lahko nove misli vstopijo v naš um. Gre za kabalistični princip »Solve et coagula« oz. »loči ter nato združi« -  za novo ali obnovljeno stanje uma je nato potrebno moliti ali meditirati.

Petica Mečev

Akcija vodi k reakciji. Vidimo moža, ki gleda zviška na dva moža, ki se umikata. Njuni meči ležijo na tleh. Mož, stoječ v ospredju, pa drži v eni roki dva dvignjena meča ter v drugi meč obrnjen navzdol. Vse stvari se spreminjajo, trenutno ima mož moč nad drugimi. Če moža v ospredju motivira maščevanje potem samo izgleda kot zmagovalec, čeprav v resnici ni. Če se moža v ozadju upreta pretepu zato ker ne verjameta v upravičen vzrok le tega pa se morda ne zdita kot zmagovalca vendar to kljub temu sta.

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016