Karta Cesar

IV - CESAR

Karta Cesarja (pripisuje se ji rimska številka IV) je peta karta v Veliki Arkani. Norec se od matere (Cesarice) usmeri k očetu, ki je naslednji na njegovi poti.

Norčevo Popotovanje:

Cesar mu odkrije red in urejenost Sveta. Predstavi mu Pravila. Norec se nauči, da je nujno upoštevati zakone družbe in tako se prvič sreča z avtoriteto očeta (Cesarja). Ta mu na ljubeč način predstavi, da so določena pravila njemu v korist in mu kažejo pravo pot v Življenju. Na Karti so predstavljeni oblastni simboli. V roki ima žezlo v obliki egipčanskega križa Ankh, ki je simbol življenja in potence. V drugi roki ima kroglo, ki predstavlja zemljsko oblast. Naslonjala se zaključijo v obliki dveh ovenskih glav (prvinska moč).

Pomen Karte Cesarja: 

Cesar predstavlja Animus. Je organizator in graditelj naših življenj. Predstavlja naravno avtoriteto, ki jo moramo upoštevati, če hočemo srečno in dolgo živeti. Predstavlja tudi pozitivno moč vladanja. Cesar je državnik, ne politik. Cesar in Cesarica sta različna pola oblasti. Ne pomenita nujno, da sta mož in žena, čeprav se dopolnjujeta.

Če ste v obdobju Cesarja:

Vzpostaviti morate svojo avtoriteto. Ne sme vas biti strah sprejemanja novih izzivov. Pri projektih, ki so domišljeni boste imeli podporo ljudi, ki so naravni voditelji. Obdobje kaže stabilnost in moč za uresničitev vaših ciljev. Kaže na povezavo med razumom in srcom.

ključne besede:  moč, avtoriteta, očetovstvo, moška energija, vladanje,  disciplina, pravila

 

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016