As Novcev

Kovanec, simbol vidnega sveta ter vsega kar le ta vsebuje, elementa zemlje in trdnih oblik, vidimo na dlani roke, ki sega iz oblakov. Lebdi nad vrtom, ki je podoben tistemu, ki ga vidimo na karti Čarovnika. V središču novca vidimo pentagram. Ta peterokraka zvezda ima glavo, roke in noge ter simbolizira človeštvo kot varuha rajskega vrta (Zemlje). Pentagram simbolizira tudi magijo – natančneje, čudežno združevanje nebes in Zemlje. Vse kar vidimo je le duh v začasno zamrznjeni obliki.

Dvojka Novcev

Vidimo lahko mlado osebo, ki balansira dva novca, simbol fizičnega dela in reči, novca pa povezuje znak za neskončnost. Uči se o duhovni vrednosti fizičnega dela, ter videnja neskončnega v življenju -  čemur se v kabalističnem smislu reče videnje »velikega v majhnem«. V ozadju vidimo na valovitem morju pluti ladje, kar nakazuje, da na vsako človeško plovilo vplivajo fizikalne spremembe, modrost pa leži v ohranjanju ravnovesja med življenjskim vzponi in padci. Spoznanje, da so fizične reči in situacije orodja ki pripomorejo k duhovni rasti, lahko prinese pomirjenje.

Trojka Novcev

Vidimo lahko kiparja, ki so ga najeli za delo v samostanu. Trije novci vklesani na vrh stebra nakazujejo, da je njegovo delo izraz njegovih duhovnih idealov. Nakazano je tudi, da je bilo med umetnikom ter njegovimi meceni doseženo medsebojno razumevanje. Vidno je, da je kipar zelo sposoben umetnik, saj lahko zaradi njegovega dvignjenega položaja opazimo, da drugi cenijo njegove sposobnosti ter da je za svoje delo dobro plačan.

Štirica Novcev

Novce lahko vidimo na moževi glavi, pri srcu ter pod nogami – podoba nakazuje, da je preobremenjen z materialnimi zadevami in da čuti potrebo po oklepanju k temu kar si je prislužil. Njegov položaj – to da sedi izven mesta – kaže, da si mora vzeti čas za skrb zase preden lahko skrbi za druge. Obstaja tudi možnost, da želi pomagati tistim, ki so pomoči potrebni.

Petica Novcev

Vidimo lahko dve obubožani osebi, morda sorodnika, kako se prebijate skozi sneg in mraz. Nad njima vidimo okno okrašeno s petimi novci. Stiska in siromaštvo prevevata podobo. Sijoče okno nad njima pa nakazuje duhovni razvoj, ki ga lahko prinese takšen položaj. Okno tudi nakazuje, da sta se osebi v tej situaciji znašli zaradi preteklih dejanj ali karme.  Starejša interpretacija podobe je osebi opisovala kot pripadnika uboštvenega ali beraškega meniškega reda.

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016