Lev

(23. Julij - 22. Avgust)

05 levNajbolj tipična lastnost Leva, ki jo vsi poznamo, je globoka vera v samega vase. Praktično ne boste spoznali Leva, ki bi kdajkoli imel idejo, da slučajno ni ravno on Tisti izbrani posameznik, ki mu pripada celotno kraljestvo. Vsak Lev si tekom življenja ustvari svoje kraljestvo, ki ga bo branil tudi za ceno smrti. To kraljestvo je lahko majhno (dom, družina, partner) ali pa ogromno (služba, kariera). Naj bo veliko ali majhno, Lev se postavi na čelo svojega kraljestva in ga vsak dan, vsako uro, vsako minuto in sekundo nadzira.

Lev lahko že samo z vstopom v sobo ustvari občutek, da je ravno prispela zelo pomembna oseba. Vključil se bo v vsak pogovor in s svojim šarmom in naravno karizmo očaral vse zbrane okoli njega. Lev je ponavadi tudi zelo energetična oseba, ki kar žari od veselja in vsak mu z zanimanjem prisluhne.

Ker so Levi Sončno znamenje, se velikokrat zgodi, da se jim v življenju dogaja veliko zanimivih stvari, kar odgovarja njihovi igralski osebnosti. Uživajo v lepih (in dragih) stvareh in prezirajo povprečje in sivino. Lev si zna, če se mu trenutno dogajanje zdi dolgočasno, ustvariti pravo pravcato dramatsko igro z življenji drugih in ponavadi ni nič nenavadnega, da ste ravno tisti statist, ki mu pomaga pri taki produkciji.

Levi so izvrstni gostitelji. Njihova hiša je, za njih, njihov grad, kjer vas bo prav po kraljevsko pogostil. Nekateri so zadovoljni z igranjem druge violine, ampak Lev vsekakor ni eden izmed njih. Za njih ne obstaja beseda predobro in velikokrat bodo zapravljali precej več kot je dobro za njih, ker si morajo nujno privoščiti novo luksuzno dobrino. Ponavadi niti ne poizkusijo zbijati cene, ker ponavadi vedo točno kaj hočejo in so zato pripravljeni  tudi plačati.

Levom je izjemno pomembno tudi kaj si drugi mislijo o njih, tako da bodo izkoristili tudi zadnje kovance, da si privoščijo novo obleko ali pa čevlje. Moški Lev si bo, namesto oblek, privoščil drago večerjo, ki si jo zagotovo ne more privoščiti. Zagotovo so največji zapravljivci v Zodiaku (sledijo jim Tehtnice).

Lastnosti

  • Element: Ogenj
  • Kvaliteta: Stalna
  • Vladar: Sonce
  • Ključna beseda: Hočem
  • Pozitivne lastnosti: zaščitniški, vesten, žilav, ekspresiven, varčen, intuitiven, sočuten, potrpežljiv,dobrega spomina, romantičen, občutljiv
  • Negativne lastnosti: popustljiv, potraten, živeč v preteklosti, spremenljiv, preobčutljiv
  • Barva: svetlo rumena
  • Cvetlice: sončnica

 

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016