Tarot

TarotKarte

velika arkana
mala arkana

Kaj je Velika Arkana?

Velika Arkana v Tarotu Rider-Waite je predstavljena kot popotovanje Norca skozi tančice življenja. Vsaka karta je polna simbolov, ki nam pomagajo razumeti našo lastno pot. Skozi opise kart na naši strani, lahko sledite Norčevemu popotovanju in preberete natančno razlago vsake karte.

Velika Arkana je sestavljena iz dvaindvajsetih kart. Karta Norec je hkrati začetna karta in zadnja z rimsko številko XXII. Beseda Arcana je množina besede arcanum, ki pomeni pomembno skrivnost. Za alkimiste v Srednjem Veku je Arkana pomenila skrivnost narave. Tarot karte so tako zbirka vseh teh skrivnosti, ki prevevajo naše Vesolje.

Vsaka od 22ih kart predstavlja en aspekt človeških doživetij. Predstavljajo naše Stalnice, stvari ki se skozi naše življenje nikoli ne spreminjajo.

Vsaka karta je označena z imenom in številko. Nekatera imena so samoumevna (Moč, Pravica, Zmernost). Nekatera pa predstavljajo specifične osebe v našem življenju (Mag, Puščavnik). Nekatere karte so tudi direktno povezane z Astronomijo in nosijo Astronomska imena (Zvezde, Luna, Sonce).

Tarot kupček, ki je sedaj znan kot Rider-Waite, je zelo poseben, ker vsebuje tako ezoterične simbole, kot stvari, ki jih zlahka prepoznamo. Spodaj izberite karto, ki vas zanima in preberite kaksen je njen simbolni pomen.

Ustvarjeno s HTML5 in CSS3 • Dizajn strani This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  © 2016